vineri, 30 aprilie 2010

Irish Music - Scottish Anthem

5 comentarii:

Anonim spunea...

Irish whiskey or Irish Scotch?
:)))))

Mă gândeam, oare homeopatia se poate aplica şi prin intermediul muzicii? Teoretic, da.
E un subiect interesant, pe care ar merita să-l analizăm. Am spus despre homeopatie în comentariul de la mine.

SOmeONE spunea...

Nu functioneaza! Am diluat o melodie pana a ramas doar un si bemol si i-am administrato organismului pe calea simtului auditiv. A zis ca n-o... inghite!!
:))

Anonim spunea...

:)))))))
Mda, foarte tare răspunsul!

Eu mă gândeam să scoţi din melodie tot ce reprezintă "umplutură" şi să laşi acordurile care produc o anume rezonanţă la nivelul receptorului auditiv. Să rămână categorie de sunete care, chit că sună dizarmonic, produc o vibraţie de un anumit tip, concordant cu starea ta de spirit.
De exemplu: eşti nervos cu nervii, te pui să extragi dintr-un heavy metal orice ar avea armonie şi melodicitate, toate acordurile calme (care or fi alea??!!) şi laşi ce e mai "furibund" în cântec. Dacă "te ţine" să asculţi chestia rămasă după această extirpare, cre'că ţi se ia de orice.
:)

SOmeONE spunea...

Probabil "ti se ia" si de muzica... :))
Serios vorbind, cred ca este exact ceea ce mintea face, atunci cand se asculta o melodie. Eu unul, sunt capabil sa ascult si sa reascult cate o piesa doar pentru un solo de chitara sau pentru cateva octave de voce. Totusi, nu izolez si nu ascult doar bucata respectiva, uneori infima. E ca si cum ai rupe cuvinte din contextul unui discurs.
Exista o astfel de terapie cum sugerezi tu, ba chiar este extinsa si la nivelul altor simturi (aromoterapia, cromoterapia). Poate ca au un oarecare efect, pe moment, dar e posibil ca sa induca psihicul in a se "lenevi", asteptand ca sa i se ofere esentialul frumusel pe o tava.
:)

DaenIris spunea...

Ai dreptate.
Dar "am rupt" cuvinte din textul lui Şerban, deci totuşi o mai facem câteodată.
:)

Trimiteți un comentariu

I now that's a cool one. Basically, it's the reason because i posted it. :P