sâmbătă, 20 martie 2010

Haydn - Concert pentru trompeta (integral)

4 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

superb!...iata un moment in care(ptr.mine) un Haydn,nu se poate asocia decat cu un minunat volum de versuri scrise de Heine....si sa-mi ofer o pauza de ceai intr-un colt de "castel" uitat de vreme,unde sa ascult muzica si sa recitesc poezii,intr-o uitare efemera de sine...multumesc!

SOmeONE spunea...

Nu, fara versuri, chiar si de Heine... Acest concert trebuie ascultat cu ochii inchisi pentru a nu pierde nici macar o jumatate de masura. Mie imi inspira mai degraba o calatorie pastorala care incepe pe campuri dungate de negrul pamantului pe fondul zapezilor tarzii, grunjoase si incapatanate, in ciuda zilelor numarate, pentru a se incheia, in a treia parte, cu un galop pe liziera padurii, unde semnele primaverii sunt mai evidente si mai tonificante.
Pentru castelele maiestuoase dar atat de reci si cu vag iz de mucegai este mai potrivita muzica lui Bach. :)

Ryanna Pop spunea...

foarte frumos raspuns,….perfect,de accord!..cu un mic amendament..daca observi eu am pus castelul intre ghilimele..evident cum ca nu am fost explicita;mea culpa!:)..la mine in multele metafore,imi asociez sufletul cu un castel uitat de vreme..evident cum ca incerc sa inlatur acel "iz de mucegai",ce uneori nu se poate, caz in care e neaparat sa fie "doi"la putere;muzica si poezia...desigur bach..o da!..chiar mi-era dor de o "fuga"al acestuia in interpretarea moderna a frumoasei si celebrei Vanesa Mae..

SOmeONE spunea...

Uite, nu e Vanessa (excelenta violonista care imi plce mult si mie) ci un remix care dupa parerea mea este foarte reusit:

http://someonestonomat.blogspot.com/2010/01/bach-toccata-and-fugue-remix.html

Trimiteți un comentariu

I now that's a cool one. Basically, it's the reason because i posted it. :P